Движението Цайтгайст- www.thezeitgeistmovement.bg

 


ТРЕТО ИЗДАНИЕ - ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ 2010

[на английски език]ВТОРО ИЗДАНИЕ - АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ 2010

[на английски език]ПЪРВО ИЗДАНИЕ - ЮЛИ 2010

[на английски език]

Ако искате да помагате в преводите, системата за преводи се намира на адрес: http://pootle.linguisticteam.org/. Търсете контакт с Борислав Златанов:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it (координатор на екипа по преводи).
 
 

Софтуер за гласова комуникация - Teamspeak 3

Инструкции за сваляне, инсталиране и боравене с официалния софтуер на Движението за гласова комуникация.

Следните инструкции за инсталиране на софтуерната програма TeamSpeak 3 са създадени с цел да улеснят потребителите, както и да представят някои от основните функции и настройки на програмата.

Секцията е разделена на три нива:

1.      За потребители, които досега не са инсталирали (този или друг тип) софтуер;

2.      За начинаещи потребители, които са инсталирали (този или друг тип) софтуер;

3.      За напреднали потребители, които вече са инсталирали TeamSpeak 3.

 

За потребители, които досега не са инсталирали (този или друг тип) софтуер

TeamSpeak 3 е безплатен софтуер за гласова комуникация през Интернет използващ VoIP технология. Поддържа конферентни разговори, които се оформят като отделни чат канали.

1. Свалете софтуера от страницата на teamspeak. Страницата автоматично разпознава Вашата операционна система и предлага подходящата версия. Изберете бутона с надпис "FREE DOWNLOAD", за да инициирате свалянето на програмата.

TeamSpeak - Download

2. Следващият прозорец описва стандартните общи условия за ползването на програмата. Препоръчително е да се прочетат и ако сте съгласни, изберете бутона “I agree“, за да започне свалянето на програмата.

TeamSpeak - I agree

3. Изберете бутона “Run”, за да започне инсталацията.

TeamSpeak - Install

4. Натиснете „Next”, за да преминете на следващия прозорец.

TeamSpeak - Wizard

5. Имате възможност да прочетете повторно условията за ползване и ако сте съгласни, изберете „I Agree”, за да продължите към следващия прозорец.

TeamSpeak - Wizard

6. В този прозорец имате възможност да изберете дали да инсталирате програмата на Вашия профил или на всички профили на съответния компютър. Тази опция е особено важна, ако някой друг ползва Вашия компютър. Изберете една от опциите и след това бутона „Next”, за да продължите към следващия прозорец.

TeamSpeak - Wizard

7. В този прозорец имате възможност да изберете в коя директория да съхраните програмата. По подразбиране операционната система съхранява програмата в директорията с всички останали програми, но ако желаете да я съхраните на друго място, можете да изберете „Browse” и съответната директория. След това трябва да изберете “Next“, за да продължите към следващия прозорец.

TeamSpeak - Wizard

8. В този прозорец имате възможност да изберете дали настройките на програмата да се запазят в собствените директории на потребителя (препоръчително) или да се запазят в инсталационната директория. Ако изберете втората опция, при деинсталиране на програмата, всички нейни настройки ще бъдат изтрити. Изберете една от опциите и след това бутона „Next”, за да продължите към следващия прозорец.

TeamSpeak - Wizard

9. В този прозорец имате възможност да промените името на програмата. Ако изберете опцията „Do not create shortcuts” намираща се в долния ляв ъгъл на прозореца, създаването на преки пътища ще бъде предотвратено. Изберете „Install”, за да инсталирате софтуера с направените до момента конфигурации.

TeamSpeak - Wizard

10. Този прозорец представя положението, в което програмата е инсталирана успешно и може да изберете „Close”, с цел да затворите прозореца.

TeamSpeak - Wizard

 

 

За начинаещи потребители, които са инсталирали (този или друг тип) софтуер

11. След успешно завършената инсталация можете да стартирате софтуера. След стартиране изберете „Connections” в горния ляв ъгъл и след това “Connect”. Прозорецът показва три основни полета, в които трябва да се попълни информация. Попълнете информацията в полетата, както е показано на снимката. Ако сте на по-стара версия и програмата изиска номер на порт, въведете: 9987

TeamSpeak - Connect

12. С цел да не повтаряте това действие всеки път при стартиране на програмата, може да запаметите данните на сървъра в отметки. Изберете „Bookmarks” в менюто горе в ляво, след това „Add to Bookmarks” и потвърдете с “OK”.

ЗАБЕЛЕЖКА: моля изпратете имейл на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , за да получите паролата.

Добре дошли в международния сървър на Движението Цайтгайст.

При всяко ново свързване програмата Ви регистрира в общия канал "Welcome!”.


13. В секция „CHAPTER MEETINGS” може да използвате канала „Bulgaria – България“.

 

Но преди да се включите, е добре да извършите определени настройки!

 

За напреднали потребители, които вече са инсталирали TeamSpeak 3

14. Настройки са разпределени в 11 раздела показани в ляво.

 • В  раздел “Application” трябва да сте отбелязали или избрали определени полета или опции, както следва:
  • В секция „Server”, „Reconnect servers when system resumes a standby” позволява на програмата автоматично да възобнови връзката със сървъра след прекъсване;
  • В секция „Misc”, „Warn when talking while microphone is muted” ще изпише предупредително съобщение, ако се опитвате да говорите, но микрофонът Ви е изключен;
  • В секция „Subscribe”, „Subscribe to all channels” ще Ви абонира към всички канали в сървъра. Препоръчително е да се виждат всички канали, в случай че желаете да се запознаете с активисти от други държави;
  • В секция „Main Window”, “Show Toolbar” показва лентата с инструменти;
  • В секция „Main Window”, „Show Main Volume” показва инструмента за регулиране на нивото на звука върху основния прозорец.
TeamSpeak - Options
 • В  раздел “Design” трябва да сте отбелязали или избрали определени полета или опции, както следва:
  • В секция „Channel Tree”, “Expand all channels on login” разширява всички канали в дървовидната структура. Това Ви позволява да наблюдавате кои хора в кои канали са на линия в реално време;
  • В секция „Channel Tree”, „Sort clients below channels” подрежда всички регистрирали се в определения канал потребители по азбучен ред;
  • В секция „Channel Tree”, „Display country flag on clients” изобразява знамето на страната, в която се намира съответният потребител.
TeamSpeak - Options
 • В  раздел “Downloads” трябва да сте отбелязали или избрали определени полета или опции, както следва:
  • В секция „Download Location” можете да смените директорията, в която се съхраняват свалените документи на Вашия компютър, чрез избиране на бутона „Change”. По подразбиране, тази директория е “Downloads” директорията на Вашия компютър.
  • В секция „File Transfer Window”, “Show file transfers window when a download starts” ще визуализира прозорец, в който ще се измерва прогресът на сваляне.
  • В секция „File Transfer Window”, “Close file transfers window when all downloads are finished” автоматично ще затвори прозореца, в който се измерва прогресът на сваляне.
  • В секция „Pop-ups”, “Display tray icon balloon message when file transfer finishes” ще изобрази с един изскачащ прозорец приключването на свалянето.
TeamSpeak - Options
 • В  раздел “Capture” трябва да сте отбелязали или избрали определени полета или опции, както следва:
  • Може да настроите бутона за разговор чрез избиране на „Push-To-Talk” функцията и избиране на бутона „No Hotkey Assigned”. Следващият бутон, който изберете, ще се визуализира в полето и ще служи за бутон за провеждане на разговора.
  • Ако вече има настроен бутон за разговори, например „CTRL”, Вие може да го смените по всяко време чрез избиране на друг клавиш или комбинация от клавиши.
  • Eco reduction” и “Eco cancellation” са функции за намаляване и изключване на ехото при разговор.
TeamSpeak - Options
 • В  раздел “Notifications” трябва да сте избрали възможностите само в две полета, както следва:
  • Функцията “Sound Pack” се отнася към гласови съобщения при определено Ваше действие или действие на друг участник, например напускане на канала, в който сте и Вие. Тогава програмата сигнализира това чрез гласово съобщение, че някой е напуснал канала. Ако желаете да не получавате гласови съобщения по време на разговори, изберете опцията „Sounds deactivated” от падащото меню.
  • Ако не сте го направили до момента, трябва да наложите направените от Вас настройки чрез избиране на бутона “Apply”.
TeamSpeak - Options

 

ЧЕСТИТО!

ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА ПОЛЗВАТЕ ПРОГРАМАТА ЗА ГЛАСОВА КОМУНИКАЦИЯ

ЗАРЕДЕТЕ ПРОГРАМАТА, НАМЕРЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ КАНАЛ, ВЛЕЗТЕ В НЕГО И ЩЕ НАМЕРИТЕ МНОГО ХОРА, С КОИТО МОЖЕ ДА ПОГОВОРИТЕ НА СХОДНИ ТЕМИ.

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ПРИЯТНО ПОЛЗВАНЕ

ОТ ЕКИПА НА ЦАЙТГАЙСТ БЪЛГАРИЯ

 
Visit The Zeitgeist Movement Wiki