Движението Цайтгайст- www.thezeitgeistmovement.bg

 

Документални филми от поредицата "Духът на времето"

Zeitgeist: Addendum    

"Духът на времето: Допълнение" (Zeitgeist: Addendum)

Година: 2008

Режисьор и сценарист: Питър Джоузеф

Резюме: Как работи банковата система? Кои са най-дълбоките причини за проблемите, раздиращи обществото ни? Има ли начин да се преодолеят тези причини, като се създаде едно напълно различно обществено устройство, основано на нов начин на мислене и нова ценностна система?
Този изобилстващ с информация филм се опитва да даде отговор на горните много важни въпроси.

YouTube Zamunda Torrents Subtitles

 

Zeitgeist: Moving Forward   

"Духът на времето: Продължение" (Zeitgeist: Moving Forward)

Година: 2011

Режисьор и сценарист: Питър Джоузеф

Резюме: "Духът на времето: Продължение" е документален филм, който ще покаже и обоснове нуждата от обществена еволюция в световен мащаб. Днес човешката дейност на Земята се ръководи от множество институции - политически, правни, монетарни, правителствени, - никоя от които не се основава на природните закони или съвременните научни разбирания. Съдържанието на филма ще премине отвъд културните и идеологически проблеми и ще се насочи към същинските, поддържащи живота елементи. Такава промяна в обществения подход ще стане възможна в една нова и устойчива социална система, наречена "ресурсно базирана икономика". Ресурсно базираната икономика е нов и различен начин на организиране на цивилизацията, където приоритети са индивидуалното и обществено здраве, околната среда и интелигентното управление на земните ресурси.

YouTube Zamunda Torrents Subtitles

 

Филм, посветен на живота и творбите на Жак Фреско от Проекта "Венера" 

Future by Desing

"Бъдеще по проект" (Future by Design)

Година: 2006

Режисьор и сценарист: Уилям Газеки

Резюме: Представете си свят, в който войните са отживелица, в който липсва недостиг на ресурси и всеки един човек може да се наслаждава на висок стандарт на живот.

YouTube Zamunda Torrents Subtitles