Движението Цайтгайст- www.thezeitgeistmovement.bg

 

Участие на координатори и членове в телевизионни предавания в национален ефир и/или в Интернет

Насърчаваме всички , които имат желание и се чувстват готови да изкажат мнението си относно настоящето положение в световен план и как тази алтернатива (Проетка "Венера") може да ни даде възможност за развитие на потенциала на всеки един човек на планетата, да го изрази в някое предаване по ефирна телевизия или интернет телевизия с цел популяризиране на идеята.

 

Движението Цайтгайст в телевизионното предаване "На брега" по телевизия Черно Море
Варна, 17.09.2011 г.

 

Част първа

Част втора

 

Координатори и активисти от Движението Цайтгайст (The Zeitgeist Movement), от клона във Варна, участваха в телевизионното предаване „На брега". В първата част от предаването се представиха Кирил Момчилов (координатор) и Николай Пеев (активист), като представиха и поясниха информация около създаването на Движението, неговия основател Питър Джоузеф, както и какви са целите на Движението и в какъв диапазон от време те могат да бъдат реализирани. Във втората част Павел Лазаров (координатор) и Николай Шишманов (активист) представиха повече информация за една алтернатива на нашата социално-икономическа система в лицето на Проекта „Венера" и неговия създател, Жак Фреско. Водещият Кирил Аспарухов задаваше трудни, но справедливи въпроси, които ще накарат всеки зрител да се замисли върху отговорите им, представени от членовете на Движението.

 

 

Проблемите на съвременото общество
София, 30.05.2011 г.

   

 

В секцията Обществено студио по БНП ТВ (Българска национално-патриотична телевизия) изложиха своите гледни точки членове на организации и фондации по темата "Проблемите на съвременното общество". Водещият на предаването е Пламен Михайлов от сдружение АБВГД (Активни българи в гражданска държава), който би искал да идентифицира истинските проблеми на съвременното общество. От една страна, Красимир Бенямин (координатор за София) от фондация Изкуството да живееш (The Art of Living) представи информация за физическите и духовни програми, провеждани от фондацията, чрез които човек може да пречиства организма си от токсини, да получава допълнителна енергия и да заздравява съзнанието си. От друга страна, Филип Иванов, координатор за България на Проекта „Венера", представи гледна точка, от която светът изглежда по съвсем различен начин. Проектът „Венера" представя една алтернатива на настоящата социално-икономическа система, в която основната цел на човека е да усъвършенства себе си, а всекидневно предизвикателство е щастието и благоденствието на всяко същество на планетата.