Движението Цайтгайст- www.thezeitgeistmovement.bg

 

Понастоящем Движението Цайтгайст е фокусирано върху разпространението на идеята за ресурсно базирана икономика и на ценностната система, свързана с този икономически модел. Затова една от основните ни задачи е да преведем и направим достъпни материалите, носещи информация в тази насока. Вие можете да помогнете с това, като се включите към Екипа по лингвистика (Linguistic Team). Дейностите, които този екип извършва, изискват време и търпение, но затова пък носят голямо удовлетворение - вие правите достъпна цялата тази информация за хората, които не владеят английски! Ето с какво конкретно можете да се включите:

1) Превеждане от английски на български - свържете се с Борислав:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , който е координатор на Българския екип по лингвистика, и кажете, че желаете да помагате с преводите.

2) Транскрибиране на английски - тази дейност включва слушането на аудио- или видеоматериал на английски и създаването на субтитри към този материал. Последвайте стъпките от следната презентация: http://prezi.com/uc4cgl-8zrap/wanna-join-the-linguistic-team-english-transcriptions/

3) Подобряване на таймингите на английските субтитри, за да се осигури максималната им четимост. Пишете на Rodrigo:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  (използвайте английски), който е координатор на Английския екип по лингвистика. Обяснете, че искате да се включите към Timestamp-adjustment team.

Други проекти:

1) Присъединете се към нашия екип в BOINC, за да подпомогнем проучванията в борбата срещу маларията.